Kundservice

Vad kan vi hjälpa dig med?

kundservice@ip-only.se

Redan fiberanslutna privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska vända sig till sin tjänsteleverantör för felanmälan, frågor och support.

Kontaktinformation

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns Gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo.

Fullständiga kontaktuppgifter finns på IP-Onlys nationella webbplats

Kontaktsida
2019-04-03
|
Kategorier:

Nyheter,

Kalix

Information gällande fiberutbyggnaden i Kalix kommun

I Kalix kommun har vi ett flertalet fiberprojekt. Vi har sedan tidigare anslutit 2210 stycken hushåll till vårt rikstäckande fibernät och vi ansluter successivt ännu fler. Inom den närmsta tiden kommer vi att driftsätta ytterligare 185 stycken hushåll.

Nedan kommer en statusuppdatering för hur samtliga fiberprojekt i kommunen ligger till.

Pålänge, Sören, Nybruket och Törefors:

Fiberutbyggnaden i Pålänge, Sören, Nybruket och Törefors börjar närma sig slutfas och färdigställande. De fastigheter som ingår i dessa fiberprojekt beräknas vara driftsatta och anslutna till vårt fibernät under det andra kvartalet 2019.

Månsbyn:

I Månsbyn arbetar vi just nu med att upphandla den entreprenör som kommer att bygga ut fibernätet. Upphandlingen ligger ute och vi tar emot anbud fram till 18 april. Därefter kommer vi utvärdera alla anbud för att kontraktera den entreprenör som kan bygga ett robust fibernät med den kvalité vi kräver. Fiberutbyggnaden beräknas komma igång under det andra kvartalet 2019, och alla fiberanslutningar förväntas vara klara innan årets slut.

Siknäs:

Vad gäller Siknäs arbetar vi med förberedelser inför byggstart. Byggnationen kommer starta så snart tjälen släpper ur marken och samtliga hushåll beräknas vara driftsatta under 2019.

Båtskärsnäs, Brattland, Morjärv, Övermorjärv, Börjelsbyn, Storön, Björnholmen och Hästholmen:

I dessa områden arbetar vi som tidigare kommunicerat fortsatt med projektering och nätplanering. Vi ser då över de sträckor som kan bli aktuella vid en fiberutbyggnad. Det arbetet krävs också för att se vilka markavtal från privata markägare samt tillstånd från myndigheter som vi behöver ansöka om och få godkända innan vi kan sätta skoporna i backen. Att samla in markavtal är ett stort arbete då vi kontaktar alternativt träffar varje enskild person. I ett medelstort projekt kan det röra sig om flera hundra markavtal som behövs.

Observera att vi i dagsläget inte har fattat byggbeslut för dessa områden. Men vi arbetar aktivt med säljkampanjer för att få med så många som möjligt på fiberresan. Så snart vi har fått tillräckligt många beställningar återkommer vi med ett formellt beslut.

Vid frågor, vänligen besök vårt kundforum.
Nyfiken på hur det kan se ut vid en fiberutbyggnad? Kolla in vår Byggblogg!

Till startsidan